ApperHelt siden Apple revolusjonerte mobilbransjen med sitt iOS, har de vært en formidabel pådriver for å få brukere vekk fra PC / bærbare og ut i verden ved å gi de verktøy til å gjøre tidligere utenkelige ting med en mobil enhet. iOS har kanskje vært den største enkeltfaktoren i endringene av våre digitale vaner siden deres lansering av IphoneAndroid er en for tiden den største plattformen på det mobile markedet med 43% av smarttelefonmarkedet og ca. 850000 nye enheter hver dag. Med stor grad av åpen kildekode og et bredt spekter av telefon og nettbrett er dette en mer uforutsigbar plattform enn iOS fordi man må forholde seg til et enormt antall av parametere på de ulike enhetene. Det gjør også plattformen mer dynamisk der produsentene forsøker å overgå hverandre i implementeringen av operativsystemet.

Trenger bedriften din en APP?
Nettleserne på smarttelefonene og nettbrettene blir stadig smartere etter hvert som de implementerer fler og fler av spesifikasjonene i HTML5 standarden.

Fordelene med en APP fremfor en moderne mobilside avhenger derfor av funksjonaliteten man ønsker. Her er noen hovedspørsmål man bør stille seg:

•    Hvor mye tilgang til native funksjonalitet trenger jeg (for eksempel kamera og kompass)
•    Hvor høy ytelse må jeg ha

Ved valg av plattform er det viktig å ta hensyn til markedet man ser for seg. Vi ser for oss en fremtid der de fleste applikasjoner som skal nå ut til et stort internasjonalt fortsatt vil være preget av native apps, mens apper med et begrenset lokalt publikum vil være en form for hybrid.